Kotitaloudet – tieteelliset julkaisut & raportit

Silvennoinen, K. & Nisonen, S. 2022. Kotitalouksien elintarvikejäte 2021 : Seka- ja biojätteen lajittelututkimus Keski-Suomi ja Helsingin seutu. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 27/2022. Luonnonvarakeskus. Helsinki. 22 s. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-401-2

Lehtokunnas, T. , Mattila, M. & Närvänen. E. Towards a circular economy in food consumption: Food waste reduction practices as ethical work. Journal of Consumer Culture. Vol. 22, Is. 1. 2022.

Riipi, I., Poutiainen, M. & Kuisma, M. 2021. Esteet ja ajurit kuluttajien ruokahävikin vähentämisessä : Kirjallisuusselvitys. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 85/2021. Luonnonvarakeskus. Helsinki. 35 s. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-380-321-3.

Kymäläinen, T., Seisto, A. & Malila, R. 2021. Generation Z Food Waste, Diet and Consumption Habits: A Finnish Social Design Study with Future Consumers. Sustainability 2021, 13(4).

Elorinne, A-L., Eronen, L., Pollari, M., Hokkanen, J., Reijonen, H. & Murphy, J. 2021. Investigating Home Economics Teachersí Food Waste Practices and Attitudes. Journal of Teacher Education for Sustainability,vol. 22, no. 1, pp. 6-20.

Lahti, L. & Silvennoinen, K. 2020. Toimintamalli ruokahävikin vähentämiseksi päiväkodeissa. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 6/2020: 18 s. https://jukuri.luke.fi/handle/10024/545482.

Silvennoinen, K. & Nisonen, S. 2020. Kotitalouksien elintarvikejäte : Seka- ja biojätteen lajittelututkimus 2018 ja 2019. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 35/2020: 19 s. https://jukuri.luke.fi/handle/10024/545933.

Silvennoinen, K., Hartikainen, H., Katajajuuri, J-M., Nisonen, S., Pietiläinen, O. & Timonen, K. 2019. WASTESTIMATOR : Ruokahävikin päivitetyt mittaustulokset ja ruokahävikin seurantatyökalun kehittäminen: kotitaloudet ja ravitsemispalvelut. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 32/2019: 63 s.

Närvänen, E., Mattila, M. & Mesiranta, N. 2019. Consumer-Citizens as Leaders of Change: The Case of Food Waste. Leading Change in a Complex World: Transdisciplinary Perspectives. p. 265-280.

Raippalinna, L. 2019. Mobilising consumers for food waste reduction in Finnish media discourse. In: Närvänen, E, Mesiranta, N, Mattila, M, et al. (eds) Food Waste Management: Solving the Wicked Problem. London: Palgrave Macmillan, pp. 289–317.

Murphy, Jamie; Gretzel, Ulrike; Pesonen, Juho; Elorinne, Anne-Liise; Silvennoinen, Kirsi. 2017. Household Food Waste, Tourism and Social Media: A Research Agenda. In: Information and Communication Technologies in Tourism 2018: Proceedings of the International Conference in JönköpingSwedenJanuary 24-262018 / Brigitte StanglJuho Pesonen (eds.). Springer. p 228-239.

Silvennoinen, Kirsi; Katajajuuri, Juha-Matti; Hartikainen, Hanna; Heikkilä, Lotta; Reinikainen, Anu. 2014. Food waste volume and composition in Finnish households. British Food Journal 116 6: 1058-1068.

Silvennoinen, K., Pinolehto, M., Korhonen, O., Riipi, I., Katajajuuri, J-M. 2013. Kauppakassista kaatopaikalle, ruokahävikki kotitalouksissa : Kuru 2011–2013 -hankkeen loppuraportti. MTT Raportti 104: 58 p. https://jukuri.luke.fi/handle/10024/481106.

Silvenius, F., Grönman, K., Katajajuuri, J-M., Soukka, R., Koivupuro, H-K. & Virtanen, Y. 2013. The Role of Household Food Waste in Comparing Environmental Impacts of Packaging Alternatives. Packaging tecnology and science. Vol. 27, Is. 4. pp. 277–292.

Hartikainen, H., Timonen, K., Jokinen, S., Korhonen, V., Katajajuuri, J-M. & Silvennoinen, K. Ruokahävikki ja pakkausvalinnat kotitalouksissa – Kuluttajan matkassa kaupasta kotiin. ECOPAF 2011-2013 -hankkeen loppuraportti. MTT Raportti 106. 42 s. http://www.mtt.fi/mttraportti/pdf/mttraportti106.pdf

Koivupuro, Heta-Kaisa; Hartikainen, Hanna; Silvennoinen, Kirsi; Katajajuuri, Juha-Matti; Heikintalo, Noora; Reinikainen, Anu; Jalkanen, Lotta. 2012. Influence of socio-demographical, behavioural and attitudinal factors on the amount of avoidable food waste generated in Finnish households. International Journal of Consumer Studies 36 2: 183-191.