Ravitsemispalvelut – tieteelliset julkaisut & raportit
Nisonen, Sampsa; Silvennoinen, Kirsi. 2020. Food waste in food services. In: Preventing food losses and waste to achieve food security and sustainability. Burleigh Dodds Series in Agricultural Science: 367-382.
Silvennoinen, Kirsi; Nisonen, Sampsa; Pietiläinen, Oona. 2020. Food Waste in the Service Sector: Key concepts, measurement methods and best practices. In: Routledge Handbook of Food Waste. Routledge. 144-156.
Riipi, I., Hartikainen, H., Silvennoinen, K., Joensuu, K., Vahvaselkä, M., Kuisma, M. & Katajajuuri,
J-M. 2021. Elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantajärjestelmän rakentaminen ja ruokahävikkitiekartta. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 49/2021. Luonnonvarakeskus. Helsinki. 72 s.
Lahti, L. & Silvennoinen, K. 2020. Toimintamalli ruokahävikin vähentämiseksi päiväkodeissa.
Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 6/2020. Luonnonvarakeskus. Helsinki. 18 s. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-326-904-0.
Mattila, M., Mesiranta, N. & Heikkinen, A. 2020. Platform-based sustainable business models:reducing food waste in food services. Int. J. Entrepreneurship and Innovation Management, Vol. 24, Nos. 4/5, 2020.
Silvennoinen, Kirsi; Nisonen, Sampsa; Pietiläinen, Oona. 2019. Food waste case study and monitoring developing in Finnish food services. Waste Management 97: 97-104.
Malefors, Christopher; Callewaert, Pieter; Hansson, Per-Anders; Hartikainen, Hanna; Pietiläinen, Oona; Strid, Ingrid; Strotmann, Christina; Eriksson, Mattias. 2019. Towards a Baseline for Food-Waste Quantification in the Hospitality Sector—Quantities and Data Processing Criteria. Sustainability 11 13: 22 p.
Hartikainen, Hanna; Riipi, Inkeri; Katajajuuri, Juha-Matti; Silvennoinen, Kirsi. 2019. From Measurement to Management: Food Waste in the Finnish Food Chain. In: Food Waste Management. Solving the Wicked Problem / Närvänen E.Mesiranta N.Mattila M.Heikkinen A. (eds.). Palgrave Macmillan, Cham. 415-439.
Silvennoinen, K., Katajajuuri, J.-M., Lahti, L., Nisonen, S., Pietiläinen, O. & Riipi, I. 2019. Ruokahävikin
mittaaminen ja hävikin vähennyskeinot ravitsemispalveluissa: CIRCWASTE Deliverable C5.1. Luonnonvara- ja
biotalouden tutkimus 49/2019. Luonnonvarakeskus. Helsinki. 29 s.
Silvennoinen, K., Nisonen, S. ja Lahti, L. 2019. Ravitsemispalveluiden elintarvikejäte : jätteen määrä 2018–2019
ja seurannan kehittäminen. Luonnonvara- ja biotalouden tutkimus 1/2020. Luonnonvarakeskus. Helsinki. 45 s. http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-326-894-4.
Heikkilä, Lotta; Reinikainen, Anu; Katajajuuri, Juha-Matti; Silvennoinen, Kirsi; Hartikainen, Hanna. 2016. Elements affecting food waste in the food service sector. Waste Management 56: 446-453.
Heikkilä, Lotta; Reinikainen, Anu; Katajajuuri, Juha-Matti; Silvennoinen, Kirsi; Hartikainen, Hanna. 2016. Elements affecting food waste in the food service sector. Waste Management 56: 446-453.
Silvennoinen, Kirsi; Heikkilä, Lotta; Katajajuuri, Juha-Matti; Reinikainen, Anu. 2015. Food waste volume and origin: Case studies in the Finnish food service sector. Waste Management 46: 140-145.