Fusilli
Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation, yhteiseurooppalainen FUSILLI-hanke tuki osallistuvia kaupunkeja ja kaupunkialueita ruokajärjestelmien globaaleissa…
Fostering the Urban Food System Transformation through Innovative Living Labs Implementation, yhteiseurooppalainen FUSILLI-hanke tuki osallistuvia kaupunkeja ja kaupunkialueita ruokajärjestelmien globaaleissa…
Resto Lab on restonomiopiskelijoiden oppimisympäristö ja kestävän palveluliiketoiminnan kehittämiskumppani. Yhteistyökumppaneille Resto Lab tarjoaa suunnittelu- ja innovaatiotukea sekä palveluliiketoiminnan asiantuntemusta käytännön…
Turun yliopiston Flavoria® on tutkimusympäristö, joka tuottaa monitieteistä tietoa ja kuluttajaymmärrystä yhteiskunnan ja liiketoiminnan kestävään kehittämiseen. Se on lounasravintola ja…
Cutting food loss and waste (CIBUS) -yhteistyöhankkeen tavoitteena on viedä EU:n ruokahävikki- ja elintarvikejätefoorumin määrittelemiä suosituksia käytäntöön paikallisella tasolla.…
Ce4Re on ravintola-alan yhteisten kiertotalousratkaisujen kehittämisprojekti, jonka tavoitteena on innostaa tulevaisuuteen katsovia yrittäjiä, intohimoisia kokkeja ja omistautuneita keittiöpäälliköitä…
Älykäs ruokahävikki haltuun –hankkeen päämääränä on edistää kansallisen ruokahävikkitiekartan mukaisesti hävikin vähentymistä älykkäiden ratkaisujen ja asennekasvatuksen avulla sekä edistää Pohjois-Pohjanmaan…
Nahistuneet Naatit -hankkeen tavoitteena on tuottaa uusi lähestymistapa ja neljä käytännössä kokeiltua ja arvioitua toimintakonseptia ruokahävikin, erityisesti lautashävikin hallintaan. Menetelmänä…
Tulevaisuuden hävikkiä vähentävä buffet ruokailu eli NextGen-hanke oli jatkoa Vaasan yliopiston Waste Insight -tutkimustiimin systemaattiselle työlle ruokahävikin vähentämiseksi. Hankkeen tavoitteena…
Hankkeessa koottiin 2020–2023 ruoka-alan toimijat, yritykset, järjestöt, paikalliset ruohonjuuritason toimijat sekä muut tahot tekemään yhteistyötä ja viestintää kotitalouksien ruokahävikin puolittamiseksi.
Hankkeessa kehitettiin toimintamallia, joka tukee lasten terveellistä ruokavaliota ja vähentää ruokajärjestelmän ilmastovaikutuksia varhaiskasvatuksessa. Yhtenä keskeisenä tavoitteena oli myös ruokahävikin vähentäminen.…